Talentpleje på Tårnby Gymnasium & HF

På Tårnby Gymnasium & HF ønsker vi at stille det bedste muligheder til rådighed for vores elever.  Vi har derfor, i samarbejde med offentlige og private virksomheder, valgt at stille forskellige tilbud til jer.

Akademiet for Talentfulde Unge

Akademiet er et forum for læring. Du behøver ikke være et geni for at følge med, bare du har lysten til at blive klogere på en masse ting. På Akademiet får du mulighed for at deltage i forelæsninger på universitetet, eksklusive faglige workshops, seminarer og foredrag med nogle af Danmarks klogeste hoveder. Vi besøger nogle af Danmarks mest spændende virksomheder og får mulighed for at deltage i nationale og internationale konkurrencer. Aktiviteterne ligger så vidt muligt udenfor din almindelige undervisning, men det kan også være, du skal have fri fra skole en gang imellem.

Er Akademiet for Talentfulde Unge noget for dig?

 • Elsker du at lære nyt?
 • Har du lyst til at møde nye mennesker?
 • Drømmer du om at kunne ”nørde igennem” sammen med andre, der har det ligesom dig?
 • Er du dygtig og engageret i de fleste fag?
 • Vil du have noget ”tungt” på dit CV?
 • Vil du have netværk, der kan række langt ind i din fremtid?

Optagelse på Akademiet starter med dig!

Synes du Akademiet lyder som noget for dig, så tag fat i din skoles talentkoordinator og få mere information.

Er du allerede blevet kontaktet af en lærer, så gælder det bare om at komme i gang med at skrive en ansøgning.

Men husk: man kan kun komme ind på Akademiet, hvis man har opbakning fra sin skole.

For at blive optaget på Akademiet skal du

 • Være motiveret
 • Være indstillet på at gennemføre programmet ved siden af din almindelige skolegang
 • Have fagligt og personligt overskud
 • Være indstillet af din rektor
 • Skrive en personlig motiveret ansøgning

TURBO – et center for innovative elever

Elever på TG der brænder for innovation og entreprenørskab har mulighed for at søge om at deltage i et innovationsforløb på TURBO.

TURBO er et talentprogram i innovation og entreprenørskab – med afdelinger i København og Odense – for gymnasieelver fra STX, HHX, HTX, HF & HG. 

Men det er meget mere end et talentprogram – det er også et foretagsomhedslaboratorium og et kreativt pusterum for unge, som vil frem i verden med deres idéer, projekter og startups. 

TURBO (tidligere CIEC) blev etableret i 2013 og er et tilbud og talentprogram til unge med drive, skabertrang og interesse  for innovation og entreprenørskab. På TURBO skaber vi en kreativ platform væk fra de traditionelle skolerammer og giver unge kompetencer til at lave innovation og entreprenørskab i forskellige kontekster. Vores ambition er at udklække handlekraftige og motiverede unge, som vil ud over rampen med idéer, projekter og virksomheder.

Vil du vide mere, kan du kigge på Generation Turbos hjemmeside.

 

MasterClass på tværs

På TG har vi elever der kan lide at skrive. Vi har elever der skaber musik. Vi har elever der interesserer sig for naturen.

TG udbyder derfor sammen med andre gymnasier særlige MasterClass-forløb. Målet er at tilbyde interesserede elever udfordringer og oplevelser, der rækker ud over de almindelige fags kernestof og pensum.

Emnerne for de forskellige forløb spænder vidt.